درب ضد سرقت

صفحه اصلی / مقالات / ثبت ۳۵۱ زلزله بالای ۵.۵ ریشتر- یک میلیون نفر در بافت فرسوده
درب ضد سرقت

رئیس بخش زلزله شناسی و خطرپذیری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۳۵۱ زلزله بالای ۵.۵ ریشتر در کشور ثبت شده است، گفت: یک میلیون نفر از جمعیت تهران در بافت فرسوده سکونت دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی بیت اللهی در نشستی خبری با بیان اینکه از سال ۱۹۰۰ تا یکم تیر امسال حدود ۵۴ هزار و ۵۷ زلزله به ثبت رسیده است، گفت: در این مدت بیش از ۳۵۱ زلزله بالای ۵.۵ ریشتر داشتیم، این در حالی است که از حدود یک میلیون پلاک رسمی ساختمان، ۲۰۰ هزار وواحد در بافت فرسوده قرار دارد.

وی در پاسخ به پرسش مهر با بیان اینکه از ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار جمعیت تهران، یک میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی می کنند، اظهار داشت: از حدود ۲۰ میلیون ساختمان موجود در کشور ۱۱ میلیون ساختمان‌های بنایی هستند که اسکلت ندارند و مقاوم نیستند.

رئیس بخش زلزله شناسی و خطر پذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: در این مدل ما علاوه بر ساختمان‌ها بافت‌های فرهنگی و مسایل اقتصادی را در نظرگرفتیم که مدل جامع و کاملی نسبت به مدل‌های موجود است.

بیت اللهی با با اشاره به اینکه دستورالعمل مقاوم سازی در مقابل زلزله هم تهیه شده است، گفت: به دلیل اهمیت زلزله، این موضوع در دستور کار مرکز قرار دارد و در این رابطه سامانه بانک اطلاعات شبکه شتاب‌نگاری تهیه شده است که اطلاعات آماری و شبیه سازی زلزله ها در آن قابل دسترس است.

در ادامه محمد تقی احمدی مدیر بخش تحقیقات این مرکز با بیان اینکه سابقه مقررات ملی بخش ساختمان به دو دهه می رسد، گفت: ما مجموعه ای از قواین لازم الاجرا را برای تامین ایمنی و دوام در ساختمان‌ها با رعایت استانداردهای محیط زیستی و استانداردهای بهداشتی و ایمنی را تدوین کردیم که این مجموعه به صورت نرم افزار در اختیار مجریان قرار گیرد تا در سلامت جامعه تاثیر گذار باشد.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه گذاری عمرانی در بخش ساختمان انجام می گیرد، گفت: از ابتدای دهه ۷۰ در دوره قبل که آقای آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی بود، این مجموعه به صورت سیستماتیک در حدود ۲۰ مبحث تدوین کرد و شورای تدوین شکل گرفت که از ابتدای مهندسان و استادان رشته های مرتبط با ساختمان تشکیل شده بود.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: در طول دو دهه اخیر مجموعه کم نظیری از روش‌ها و راهکارها و مقررات فنی که براساس شرایط کشور ما با وضعیت خاص صنعت ساخت و ساز و دانش فنی و با توجه به حجم پروژه های جاری استفاده شود، تهیه شده است.

همچنین در این نشست، سعید بختیاری معاون آموزشی و توسعه فناوری مرکز با اشاره به راه اندازی سایت مدیریت اطلاعات راه، مسکن و شهرسازی، گفت: این سایت از بانک های اطلاعاتی مختلفی تشکیل شده است که بیش از ۱۰ میلیون رکورد آماری به روز شده در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه سامانه جدید دیگر سامانه اطلاعات پژوهشی وزارت راه و شهرسازی است، افزود: یکی از نیازهای پیشرفت و توسعه در هرکشوری انجام پژوهش‌ها است در همین حال، پراکندگی پژوهش‌ها مشکل ایجاد می کند که خوشبختانه با توجه وزیر راه و شهرسازی، بانک اطلاعاتی پژوهش راه اندازی شده است.

بختیاری با اشاره به اینکه بانک اطلاعاتی قیر و آسفالت ایجاد شده است، گفت: سامانه اطلاعات و مسکن ۳۰ میلیون اطلاعات آماری دارد که پژوهشگران می توانند از آن استفاده کنند.

gplus Twitter

  • درج شده در تاریخ : 3464 روز پیش